Deca nisu mali odrasli . Njihova tela rastu i imaju jedinstvene potrebe. Ona obično izražavaju svoju zabrinutost i strah drugačije nego odrasli. Deca ne mogu uvek da odgovaraju na pitanja lekara i nisu uvek sposobna da budu strpljiva i da sarađuju. Prijatan ambijent naše ordinacije i iskusni pedijatri učiniće da se Vaši najmiliji potpuno opuste i sarađuju. Budite uvereni da će dobiti najbolji tretman u najkraćem roku.

Kompletnu brigu o zdravlju i pravilnom rastu i razvoju Vaše dece pružiće Vam pedijatri sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom od novorođenačkog do adolescentnog perioda. Licencirani homeopata pruža savete o metodama tradicionalne medicine i homeopatije.

Pored našeg stalnog lekarskog tima po dogovoru se mogu obavljati subspecijalistički pregledi iz različitih oblasti medicine.

Pitajte pedijatra
RADNO VREME
9 - 18 h radnim danima
9 - 16 h subotom
hitni slučajevi po pozivu na tel. 063/ 815-2192

Ordinacija na YouTube

 
 
  Aktuelno  
  - Šarlah  
  - Zapušen nosić kod bebe  
  - Kako se boriti protiv kašlja?  
- Vakcinacija protiv HPV (Humanog papiloma virusa)  
  - Nedostatak hormona rasta kod dece  
  - Bolest ruku, stopala i usta  
  - Ovčije boginje (Varicella)  
   

Pedijatrijska ordinacija Dr Šarac predstavila se na nedavno održanom Sajmu medicinskog turizma u Novom Sadu.

vidi galeriju

https://medicinskiturizam.org/

 
 
diabetes mellitus tip 1
17.novembar - Svetski dan prevremeno rođene dece

Jedna od deset beba rodi se pre vremena, širom sveta.
U svetu se, svake godine, pre vremena rodi 15 miliona beba. U Srbiji više od 4000 ili 11 beba svakoga dana.
Prevremeno rođenjeje je vodeći uzrok smrti dece mlađe od 1 godine i drugi vodeći uzrok smrti dece mlađe od 5 godina. Svake godine zbog prevremenog rođenja u svetu umre milion beba. 
Prevremeno rođenom se smatra svaka beba rođena pre punih 37 nedelja gestacije.
Da bi preživele, prevremeno rođenim bebama neophodna je podrška brojnih aparata i visoko obrazovanih, iskusnih i obučenih medicinskih stručnjaka. Nakon rođenja, prevremeno rođene bebe se mogu suočiti sa čitavim nizom komplikacija uzrokovanih njihovom nezrelošću:problemi sa srcem uzrokovani otvorenim arterijskim duktusom, nizak krvni pritisak, krvarenje u mozgu, retinopatija povezana sa prematuritetom, brojne infekcije, respiratorni distres sindrom, bronhopulmonarna displazija, nekrotizujući enterokolitis, zastoji u disanju, hidronefroza, umbilikalna i ingvinalna hernija, hipotonija i hipertonija...
U zavisnosti od gestacijske nedelje u kojoj su rođena, procenat prevremeno rođene dece sa kasnijim dugoročnim zdravstvenim teškoćama kreće se od 30 do čak 60%.
Najčešći problemi povezani sa prevremenim rođenjem su: kašnjenje u razvoju, oštećenje vida tj. retinopatija povezana sa prevremenim rođenjem, problemi u socijalizaciji, organska oboljenja (bolesti sistema za varenje, srca, pluća, oštećenja sluha ili vida), mentalna retardacija, teškoće u učenju ili poremećaj pažnje, cerebralna paraliza.
Neposredno nakon rođenja, prevremeno rođena beba biva odvojena od majke, zbog neophodnosti posebnog lečenja i nege, koje je veoma komplikovano i najčešće zahteva intenzivnu negu. U tim okolnostima, roditelji prevremeno rodjene dece izloženi su ogromnom stresu, osećaju nemoć, krivicu, anksioznost, strah.

   
Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije "Mali Div" Racionalna upotreba antibiotika
 
       

 

 

\

Za Android uređaje

Za Apple uređaje

Mobilna aplikacija „Flasterko - povrede dece od A do Š“

Stručni tim Centra za promociju zdravlja Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, kreirao je mobilnu aplikaciju „Flasterko- povrede dece od A do Š“ namenjenu roditeljima, starateljima i svima onima koji brinu o deci i njihovoj bezbednosti.

Aplikacija je kreirana sa ciljem da pruži osnovne informacije o povredama kod dece i drugim posledicama izazvanim uticajima spoljašnje sredine - o tome kako ih sprečiti, ali i kako reagovati, odnosno šta preduzeti ukoliko povreda nastane.

Sadržaj aplikacije je struktuiran prema vrstama povreda: od padova, utapanja, istegnuća, uganuća, iščašenja, opekotina, uboda insekata i ujeda životinja, trovanja, gušenja, krvarenja itd., do povreda u saobraćaju. Svaka tema podeljena je na celinu koja se odnosi na preporučene aktivnosti kako bi se smanjio rizik od povrede, i na celinu koja se odnosi na reagovanje i pružanje prve pomoći ukoliko do povrede dođe.

Svi zainteresovani mogu besplatno preuzeti aplikaciju sa: Play store-a i sa App store-a.

 
 

 

   
 
 

PRIJATELJI I SARADNICI

   
 
 
PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Naša ordinacija ima ugovore sa osiguravajućim kompanijama: Generali, Wiener, Uniqa, Triglav i DDOR osiguranje.
Pacijent koji ima zdravstveno osiguranje ovih kompanija ne plaća pregled, nego ordinacija refundira troškove lečenja od osiguravajućih kompanija.
 
 
PREPORUKA
- Infektivna mononukleoza
- Racionalna upotreba antibiotika
- Vakcine protiv COVID-19
- Opšte mere prevencije COVID-19
- Kalendar vakcinacije za 2022. godinu
- Dehidracija i rehidracija dece
- Značaj vakcinacije protiv zaraznih bolesti

Specijalistička pedijatrijska ordinacija
"Dr Šarac"

tel: +38121545202
mob: +381638152192, 0631055562
Stevana Musića 17 pr.br 2
21000 Novi Sad

Facebook   YouTube
SAVETI
- Vakcinacija
- Ishrana
- Beba
- Dete
- Dečije bolesti
- Porodica
- Homeopatija

Copyright  © 2013 - 2023. Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Šarac